Wil jij graag jouw filmproductie alten zien aan groter publiek? Doe dan mee want het kan zomaar zijn dat jouw korte film wordt verkozen tot winnende film die zal worden vertoond in het voorprogramma van de avondfilm! 

 

Te winnen prijzen 

1e plek

 

•  Masterclass van Niels Neeskens, studio MAD

• Waardebon t.w.v. €100,- euro van Kamera Express.

2e plek

 

Waardebon t.w.v. €75,- euro van Kamera Express.

3e plek

 

Waardebon t.w.v. €25,- euro van Kamera Express.

Beoordeling

 

De vakjury zal bestaan uit media-experts van studio MAD, Kamera Express en het Filmhuis Almelo.

De inzendingen worden beoordeeld op de volgende criteria:

 

Originaliteit en creativiteit

Hoe origineel en vernieuwd is het concept van de film? Worden er creatieve technieken of narratieve benaderingen gebruikt die de aandacht trekken? 

 

Verhaal en scenario

Hoe sterk is het verhaal en het scenario van de film? Is het goed gestructureerd en boeiend? Worden personages goed ontwikkeld en is er sprake van een interessante plot? 

 

Regie

 Hoe bekwaam is de regisseur in het leiden van het artistieke proces? Worden er interessante keuzes gemaakt op het gebied van camerawerk, framing, belichting en andere aspecten van de regie? 

 

Acteerprestaties

Hoe overtuigend zijn de acteerprestaties in de film? Zijn de acteurs in staat om de personages tot leven te brengen en emoties over te brengen? 

 

Technische aspecten 

Hoe is het niveau van cinematografie, geluidsontwerp en montage? Zijn ze van hoogstaande kwaliteit? 

 

Thematische diepgang 

Heeft de film een diepere betekenis of boodschap? Weet het bepaalde thema's op een gelaagde en betekenisvolle manier te verkennen? 

 

Publieksreactie en emotionele impact

Hoe reageert het publiek op de film? Weet de film de kijkers emotioneel te raken en een blijvende indruk achter te laten? 

 

Beoordelingscriteria kunnen subjectief zijn en specifieke voorkeuren van juryleden of beoordelaars kunnen variëren. 

 

Inzenden

Inzenden kan vóór 24 juli 2023 naar info@openluchtbioscoop.com. Handig is met een We Transfer link. Vermeld in de mail jouw naam, opleiding indien van toepassing, geboorte- en woonplaats zodat duidelijk is waar jouw Twentse roots ligt. Stuur ook een korte introductie tekst mee over jouw korte film. Indien jouw film als winnaar wordt verkozen, dan wordt dit aangekondigd met deze tekst. 

 

Voorwaarden 

• max. 25 minuten

• min. 1080p stereo

• MP4 bestand

• trailer meesturen